Blueberry Farm

De consumptie van blauwe bessen neemt enorm toe. De bessen zijn dan ook supergezond, voedzaam en lekker.

“Ze bevatten weinig calorieën maar veel voedingsstoffen en antioxidanten. Ze verminderen DNA schade en bieden bescherming tegen bloedschade van cholesterol. Ze werken bloeddrukverlagend en helpen hartfalen voorkomen.”
~Juglen Zwaan (voedseldeskundige).

Sinds jaren hebben wij in Starkow, gemeente Rzepin, een boerderij in eigendom van 40 Ha met gebouwen. Doordat de grond zeer geschikt is voor de teelt van blauwe bessen, hebben we die teelt ter hand genomen.

Wij hebben ongeveer 22 Ha aangeplant van het ras Aurora op twee percelen. Op deze percelen zijn waterbronnen die het grondwater door middel van leidingen met een druppelsysteem bij de planten brengen.

Wij zijn lid van een Nederlandse coöperatie, die het sorteren, verpakken en de afzet van de bessen regelt. Het jaar rond worden verse blauwe bessen betrokken uit de teelgebieden waarin het betreffende seizoen de bessen rijp zijn. De afzet vindt plaats in klein-vers verpakkingen die bij iedere detailhandel verkrijgbaar zijn. Voor de versmarkt is het noodzakelijk de bessen handmatig te plukken. In Polen zijn daar nog voldoende mensen voor aanwezig.

Ons bedrijf is onder de nam Blue BerryFarm een dochteronderneming van Polen Informatie en Bemiddelingscentrum BV en is gevestigd in de gemeente Rzepin in het dorpje Starkow, ongeveer 20km vanaf Frankfurt aan de Oder. De manager is Jan de Lange die wordt bijgestaan door Nederlandse Advisieurs.

De pluk vindt plaats in de maanden augustus en september. In deze maanden kunnen Poolse en Oekraiense plukkers bij ons terecht.

Create your account